Artikelen/
Kromme komkommers
Duurzaam zijn en doen is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van energietransities, acceptatie van kromme komkommers tot verduurzaming van vastgoed. De afgelopen jaren lijkt duurzaamheid een containerbegrip geworden waarbij er veel ruimte gelaten wordt voor ieders interpretatie. Wat voor materialen zijn er gebruikt, hoe keert het materiaal ooit terug op de afvalberg, hoe duurzaam is het productieproces, wat is de levensduur van het product en kan het een tweede leven krijgen?
Allemaal met het doel materiaalbronnen minder frequent of helemaal niet uit te putten en een steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Of? Zijn de bedoelingen juist goed voor de korte termijn en de portemonnee?
Een artikel geschreven door Richard Moolenaar – Projectmanager Desque Rotterdam
Als gesprekspartner
houden wij je op de hoogte
Begrippen
De levenscyclus van het product: De levensduur ongeacht de werkelijke invloed van de toegepaste materialen op het milieu. In het Engels is hiervoor de term durable.
Bij de milieuvriendelijkheid van een product: De mate waarin de toegepaste materialen invloed hebben op het milieu. In het Engels is hiervoor de term sustainable.