Desque
LinkedIn Instagram UK

Mooie samenwerking met Heyligers Architects

24 maart 2022

Onlangs is, in samenwerking met Heyligers Architects, het project – Holiday Inn Voorburg – gerealiseerd. Desque verzorgde het meubilair. Op de projectpagina hebben wij een foto-overzicht geplaatst. Bekijk via deze link.

 

De projectomschrijving van de architect

 

Tegenover het Station van Voorburg is halverwege de jaren 90 een hotel met 125 kamers gerealiseerd. Na 25 jaar was het tijd voor een ingrijpende renovatie om het hotel te moderniseren en te laten voldoen aan de kwaliteits- en design standaarden van Holiday Inn.

Met name de begane grond is getransformeerd: van een donkere & introverte ruimte naar een transparante, uitnodigende en eigentijdse lobby. Door de receptie te ‘spiegelen’ ten opzichte van de centraal gelegen liften en de gevel te voorzien van verdiepings hoge puien is de ontvangst van hotelgasten veel vanzelfsprekender en vriendelijker. Nieuw meubilair, vloer- plafond- en wandafwerkingen met lichte kleuren en materialen laten het daglicht doordringen tot het hart van gebouw.

De blikvanger van het hotel is het centrale atrium waar twee glazen liften de hotelverdiepingen ontsluiten, nieuwe verlichting en nieuwe kleuren geven de voorheen wat gedateerde ruimte een nieuwe identiteit.

Website architect: Heyligers Architects

Fotografie: Wouter van der Sar

Share
  • Terug naar Nieuws